19 dec. 2009

Skivhandel

Fick en liten julhälsning från Plugged Records Distribution, som bland annat har hand om mina affärer. Dom tror på det här och det gör ju jag också och några till. Att folk slutat behöva skivor och poesi i fysisk form är väl bara nåt övergående...? Att skittjocka dussindeckare fortfarande säljer är ju dock obegripligt, eftersom biblioteken ännu finns kvar (om än i reducerad utsträckning). Skivor och poesi behöver man hela tiden. Men inte ens "Brott och straff" läser man ju mer än ett par gånger i sitt liv. "Revolver", "Help" och "Rubber Soul" kan man däremot inte leva utan. Så jag önskar bara inför det kommande året att masspsykosen släpper. Att folk går på Harvest Records och Bengans och alla dom ställen som finns kvar och handlar musik i fysisk form.
Återger här nedan Pluggeds julhälsning i förkortad version.
/M

"Vi startade vår distribution vid en tidpunkt när många andra i branschen lade ned sin verksamhet och när media förutspådde att cd-skivans tid var förbi. Vi är glada att vi gick emot den allmänna trenden... Det har varit ett turbulent år igen i musikbranschen men de flesta tycker att vinden har vänt och att vi sakta är på väg mot bättre tider.

Det kommer allt fler bra och lagliga nedladdningsalternativ men ersättningsnivåerna är fortfarande låga. Artister kan inte sälja digital musik vid spelningar (än i varje fall!) och cd-skivan ger viktiga inkomster för alla turnerande artister.

För oss som distributör och för skivbutikerna är också cd-skivan fortfarande den viktigaste produkten. Förra året fanns bara en renodlad skivbutik kvar i hela Norrland, nämligen Burmans Musik i Umeå. Nu har Alla Tiders Skivhandel öppnat i Gävle. Hurra, det kan vara en liten men ack så viktig signal om att, 'the båttåm is nådd' som Björn Borg's tränare Lennart Bergelin uttryckte det, och att fler människor köper musik igen!

Vi vill sända en julhälsning och passa på att samtidigt önska ett gott nytt år!

Med vänliga hälsningar,
Lena & Teijo / Plugged Music"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar