2 mars 2009

Sci-fi på riktigt!

Shit i gatan. Hittade den här bilden i dag, i jordbruksbroschyren SVALÖF 1958. Erkänn att den är ball. Nästan lite drive-in skräckis från samma tid. Det handlar om den lömska flyghavre som lantbrukarna varnades för på den tiden. Alltsammans känns i dag så science fiction artat och bilden i synnerhet. Så här står det:
"Var misstänksam mot maskiner och redskap. Förutom nyinköp av utsäde finns det många andra inkörsportar, som flyghavren vet att begagna sig av och som måste stoppas till, om en infektion skall kunna undgås. Gemensam användning av självbindare, skördetröskor, vanliga tröskverk, halmpressar och andra maskiner medför stora risker för spridning av flyghavre från gård till gård. Maskinerna måste med stor omsorg rengöras och inspekteras, innan de flyttas från en gård till en annan, det räcker absolut inte att köra dem tomma en stund. Halm bör man aldrig köpa från en annan gård utan att vara förvissad om att den är flyghavrefri."

Hmm.. Varför pratas det inte om flyghavre längre? Är ingen rädd för den? Däremot hörde jag på Rapport ikväll om att 300 personer anmält sig till dom första rymdturistresorna. Biljetten kostar en par mille. Man måste alltså gå 50 år bakåt nu för att hamna i science fiction, på riktigt.. Och någonting så overkligt som ogräs...
/The Lark

1 kommentar: